Den Haag Pakt Je In

Achtergrond
Campagne

Den haag pakt je in

Ook in de winter cadeauperiode kopen steeds meer mensen online bij grote spelers. Het gevolg is dat lokale ondernemers het moeilijker hebben en de kans bestaat dat ze uit het straatbeeld verdwijnen.

Om inwoners van Den Haag te motiveren om lokaal te (blijven) kopen heeft het Haags Retailpunt i.s.m. gemeente Den Haag, een speciale publiekscampagne ontwikkeld: ‘Den Haag pakt je in’. De insteek is positief en persoonlijk. Gericht op de komende cadeauperiode.

In tien Haagse winkelgebieden hebben ondernemers model gestaan als ‘de lokale ondernemer’. Ze zijn gefotografeerd in hun winkel met een cadeautje in hun hand. Dit zijn winkels waar je ook echt cadeautjes kunt kopen; zoals boeken, speelgoed, sieraden, parfum, sportartikelen, iets lekkers, etc.

De campagne is specifiek ingestoken op een meer emotionele lading, in een periode waarin mensen meer aandacht aan elkaar besteden en meer moeite voor elkaar doen, tijdens de winter cadeauperiode. ‘Den Haag pakt je in’ laat zien dat lokale ondernemers extra’s bieden met hun persoonlijke aandacht, expertise, vrolijkheid, advies en persoonlijke hulp.

Looptijd campagne: 15 november – eind december 2021.

Zichtbaar op billboards in de wijk, posters in de winkels, lokale media en op etalageruiten.

Met name te zien: in en rondom de winkelgebieden* die een rol spelen in de campagne.